Omgeving

Skiathos is ideaal als vakantiebestemming, het is een traditioneel eiland en heeft tegelijkertijd een prachtige natuurlijke schoonheid. Het eiland combineert een wereldse atmosfeer met sereniteit en historische charme. Deze elementen vormen samen een onweerstaanbare aantrekkingskracht, dat ook u zeker versteld zal doen staan.

Skiathos is een heel groen eiland met mooie zandstranden, geurende pijnboombossen en kristalhelder water. Dit in combinatie met het kleine aantal plaatsjes verspreid over het gehele indrukwekkende landschap en de historische bezienswaardigheden maken het eiland mooi en uniek. Skiathos heeft meer dan zestig zandstranden, waaronder Koukounaries, gekozen tot het zevende beste strand van de wereld en het mooiste strand van Griekenland. Ook Banana Beach is fantastisch en ligt erg beschut. Relax en geniet hier van de schitterende zonsondergang. Vergeet ook Lalaria beach niet te bezoeken. Ten slotte mogen de stranden van Vassilias, Ahladies, Vromolimnos, Kolios, Troulos, Maratha, Agia Eleni, Agia Paraskevi, Krassas, Nikotsara, Lalaria, Megas Gialos en Megali Tsougria zeker niet worden overgeslagen.

Skiathos Town, uitgestrekt van de oude haven helemaal tot aan de flamboyante heuvels, heeft ondanks de snelle ontwikkeling van de afgelopen jaren, zijn unieke pittoreske schoonheid weten te behouden. Het imposante kasteel, het belangrijke meer (hydro biptope), kerken en kloosters en historische monumenten maken deel uit van Skiathos. Ook zeker een bezoek waard zijn de ruïnes van Kastro, welke bereikbaar zijn met de boot, het Evangilistria klooster, een toevluchtsoord voor revolutiestrijders tijdens de oorlog met de Turken. Het wordt gezegd dat de Griekse vlag hier als eerste werd uitgehangen. De locatie tussen de pijnbomen en de cipressen is prachtig en dramatisch.

De pracht van de Sporaden is eveneens te zien in de film Mama Mia,  opgenomen op de eilanden Skiathos en Skopelos.